Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkosivustoa www.malax.fi ja on laadittu 2.6.2023. Seloste perustuu omaan arvioon.

Maalahden kunnan verkkosivuston nykyinen versio julkaistiin vuonna 2023. Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019. Lain mukaan julkishallinnon verkkopalvelujen on oltava saavutettavia, mikä tarkoittaa, että kaikilla tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet käyttää niitä. Verkkosivuston tulee täyttää Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristön vaatimustasot A ja AA.

 

Verkkosivuston saavutettavuus

Tällä hetkellä verkkosivusto täyttää suuren osan saavutettavuusvaatimuksista, eikä saavutettavuudessa ole kriittisiä puutteita. Tavoitteenamme on tarjota käyttäjille saavutettavia verkkopalveluja, ja työskentelemme jatkuvasti palvelujen saavutettavuuden kehittämisen parissa. Koulutamme henkilöstöämme tuottamaan sisältöä saavutettavalla tavalla.

Huomatut puutteet

 • Asiakirjat (pdf, Word, Excel ja Powerpoint).
  - Kaikki verkkosivustolla olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä saavutettavia. Korjaamme asiaa.
 • Kaikilla kuvilla ei ole ALT-tekstejä.
 • Epäselvät linkit ja tekstit (kuvalinkit, kuvat).
  - Joillakin sivuilla on linkkejä, joiden tarkoitus ei selviä linkkitekstistä. Linkkien tarkoitusta selvennetään, ja turhat linkit poistetaan.
 • Upotettujen videoiden puutteelliset otsikot.
 • Ymmärrettävä ja selkeä kieli.
  - Pyrimme käyttämään verkkosivustolla ymmärrettävää ja selkeää kieltä. Tämä ei vielä toteudu kaikilla sivuilla. Verkkosivuston tekstit muotoillaan uudelleen siten, että niistä tulee selkeämpiä.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko puutteen verkkosivustomme saavutettavuudessa? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Lähetä palautteesi, kysymyksesi tai parannusehdotuksesi sähköpostitse osoitteeseen malax@malax.fi. Vastaamme sinulle 14 päivän kuluessa.

 

Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme tai et saa vastausta kahden viikon kuluessa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ja pyytää selvitystä saavutettavuudesta. Aluehallintoviraston verkkosivustolla on tarkat ohjeet ilmoituksen tekemiseen ja käsittelyyn.

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/
saavutettavuus@avi.fi tai kirjaamo.etela@avi.fi
Puhelinvaihde 0295 016 000
Postiosoite: PL 150, 13101 Hämeenlinna

Viimeksi päivitetty: 06.09.2023 09:02