Vuosina 2021–2022 oli käynnissä hanke Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen – askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Hankkeen tarkoituksena oli lisätä kestävyyttä Maalahdessa energiatehokkailla ratkaisuilla. Hanketta rahoitti ympäristöministeriö.

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen – askel kohti kestävämpää tulevaisuutta

Hanke: Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen – askel kohti kestävämpää tulevaisuutta

Lämmitys ja sähkönkulutus aiheuttavat yhteenlaskettuina eniten kasvihuonekaasupäästöjä Maalahdessa, ja tämän hankkeen ansiosta kunnalla on todellinen mahdollisuus vaikuttaa niihin.

Tavoitteena on parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta löytämällä energiatehokkaita ja ilmastoystävällisiä energiaratkaisuja niin kunnan kuin yksityistenkin omistamiin kiinteistöihin. Hankkeen rahoittaa ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelma 2021.

Hanke on käynnissä 2021–2022. Kunta tekee energiakartoituksia osalle kunnan kiinteistöistä. Niiden avulla kunta toivoo voivansa ottaa kiinteistöissään käyttöön energiatehokkaita ratkaisuja pitkällä aikavälillä.

Kunta neuvoo myös yksityishenkilöitä energiaratkaisuihin liittyvissä asioissa.

Toivomme, että kunnan kehittäminen kohti hiilineutraaliutta ja kestävää tulevaisuutta jatkuu yhdessä maalahtelaisten kanssa!

Ympäristöministeriön logo. Valkoinen leijona, jolla miekka, ja sininen tausta.
Viimeksi päivitetty: 24.08.2023 17:01