Jump to content Jump to search
Ulkoilu ja vaellusreitit

Ulkoilu ja vaellusreitit

Vaellusreitit Maalahdessa

Luonnossa liikkuminen on ehkä parasta, mitä voit tehdä fyysisen ja psyykkisen terveytesi eteen. Maalahdessa on useita vaellusreittejä ja luontopolkuja.

Vandring. Man och barn.

Pixne naturstig

Vandringsled. Barn och informationskarta.

Bergö
Lähtöpaikka: Bergöntie 47. Reitin pituus 3,5 km tai 8 km.

Kajane
Lähtöpaikka: Kajanen leirintäalue (Kajane skogsvägenin varrella). Reitin pituus 3 km.

Majors
Lähtöpaikka: Rantatie 2118, 6 km etelään Pappadagis Nesteeltä. Reitin pituus 1,2 km tai 3,4 km.

Velkmoss
Lähtöpaikka: Velkmoss byagård (Ribackintie 94). Reitin pituus yhteensä 9 km, Viitalaan 4,5 km.

Åminne
Lähtöpaikka: Mobergintie. Reitin pituus on 1,8 km

Pixnen luontopolku
Lähtöpaikka: Lukkarintie 14, kevyen liikenteen väylä Lukkarintien ja Lukkarinkujan välissä. Luontopolku on jaettu osiin, ja valittavana on 1,8 km:n, 3,1 km:n, 3,4 km:n ja 4,5 km:n reitit.

Mamrenpolku
Lähtöpaikka: Storsjön (Storsjövägen 617) tai Mamrelund (Mamrentie 357). Reitin pituus 7 km tai joko Storsjöniin tai Mamrelundiin 3,5 km.

Rautakauden polku
Lähtöpaikka: Storsjövägen 446. Reitin pituus 800 m tai 1,8 km.

Karjamajapolku
Lähtöpaikka: Molapnevägen 243. Reitin pituus 1 km.

Lintutornit Maalahdessa

 

Grillipaikat

Kauniissa, luonnonläheisessä kunnassamme on grillipaikkoja kaikissa kunnanosissa. Jokamiehenoikeudet antavat meille ainutlaatuisen mahdollisuuden liikkua vapaasti luonnossa. Jokamiehenoikeuksista seuraa myös velvollisuuksia – huomaavaisuutta ja huolellisuutta luontoa ja eläimiä kohtaan, maanomistajia ja muita luonnossa liikkujia kohtaan. Suurimman osan grillipaikoista ovat rakentaneet metsästysseurat (Yttermalax jaktförening, Övermalax Jaktklubb, Petalax Jaktförening ja Bergö Jaktvårdsklubb), jotka myös ylläpitävät niitä, mutta myös muilla yhdistyksillä on kaikkien käytettävissä olevia grillipaikkoja. Grillipaikkoja saa käyttää vapaasti, jos muuta ei ilmoiteta. Yleensä grillipaikoilla on polttopuita, mutta varminta on ottaa omat puut mukaan. Grillipaikat ovat avoinna ympäri vuoden ja niitä käytetään omalla vastuulla tervettä järkeä käyttäen ja varovaisesti – tulen tai grillin sytyttäjä vastaa turvallisuudesta. Kun grillaat luonnossa, ole aina varovainen. Jos maa on kuiva, yksikin pieni kipinä voi aiheuttaa ruohikkopalon kohtalokkain seurauksin. Kun olet grillannut, muista, että tulen on oltava täysin sammunut poistuessasi paikalta. Viet tietenkin omat roskasi mennessäsi. Ota aina muut huomioon ja jätä grillipaikka sellaiseen kuntoon, jossa itse haluaisit sen olevan tullessasi paikalle.

Onko Maalahdessa muitakin grillipaikkoja kuin nämä? Kerro siitä osoitteeseen fritid@malax.fi.

Övermalax

Yttermalax

Petolahti

Bergö

Grillplatser v1

Päivitetty 20.02.2023 14:00