Nuoret

Nuoret

Ungdomsradet i malax soker medlemmar 2018 19 finska

Ilmoita kiinnostuksesi täyttämällä lomake

 

Nuorille kesätyötä vanhustenhuollossa

Työtä kahdeksi viikoksi, viisi tuntia päivässä ja palkkaa 280 euroa. Työtehtäviä ovat vanhusten kanssa käveleminen, heidän aktivoimisensa ja pienissä askareissa avustaminen. Toivomme, että olet maalahtelainen. Olet avoin, vastuullinen ja kiinnostunut ikäihmisistä. Eduksi katsotaan, jos olet tulevaisuudessa kiinnostunut työstä vanhustenhuollossa.

Kirjoita lyhyt hakemus, jossa kerrot itsestäsi, kuinka vanha olet, mistä olet kiinnostunut, miksi juuri sinä sopisit työhön, mahdollisesta työkokemuksestasi ja tulevaisuuden suunnitelmistasi. Älä unohda yhteystietojasi.
Lähetä hakemuksesi viimeistään 31.3.2018 osoitteeseen: Maalahden kunta, nuorisoneuvosto, Malminkatu 5, 66100 Maalahti tai sähköpostitse osoitteeseen ungdom@malax.fi. Lisätietoja: Kristoffer Nykopp, puh. 045 341 1590.

 

Liikkuva kouluBild8

Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnalla on Korsnäsin kunnan kanssa yhteinen Liikkuva koulu -hanke. Liikkuvan koulun tavoitteena on tuoda liikettä koulun arkeen ja lisätä oppilaiden kiinnostusta liikkumiseen. Haluamme yhdessä vanhempien, opettajien ja kaikkien muiden lasten ja nuorten parissa työskentelevien kanssa luoda liikkuvamman koulun.

Tavoitteenamme on, että koulu tarjoaa mielenkiintoisia liikuntavaihtoehtoja koululiikunnan lisäksi. Haluamme parantaa koulujen pihoja, keksiä uusia juttuja välitunneille, järjestää teemapäiviä, hankkia uusia välineitä jne. Suurimmat vihollisemme ovat erilaiset digitaaliset mediat kuten älypuhelimet sekä tietokone- ja tv-pelit. Jokaisen perheen on rajoitettava ruutuaikaa. Ruutuaikaa saisi olla enintään kaksi tuntia päivässä.

Yläkoululaisille on ilmainen iltapäiväkerho, jossa kokeillaan eri urheilulajeja. Yläkoululla järjestetään lisäksi liikuntavälitunteja ja teemapäiviä. Kaikilla yläkoululaisilla ja lukiolaisilla on mahdollisuus osallistua ilmaiseen kuntosalipiiriin Korsnäsissä ja Maalahdessa.

Alakoululaisilla on joissain kouluissa määräajoin leikkiohjaaja välitunneilla. Koko koulu käy yhdessä kävelyllä vähintään kerran viikossa, ja koulun jälkeen on 1.–2.-luokkalaisille WAU-kerho ja 3.–6.-luokkalaisille Power Club. Lisäksi kunnalla on mielenkiintoisia liikunta- ja leikkivälineitä täynnä oleva peräkärry, joka kiertää Maalahden kouluissa.

Power Club, 3.–6.-luokkalaisten kerhotoiminta

Power Club on raittiusyhdistyksen (Nykterhetsförbundet) ohjaamaa liikuntakerhotoimintaa.

Bild9

WAU ry

1.–2.-luokkalaisille kunta ostaa WAU ry:n palveluja eli liikuntakerhoja, jotka pidetään heti koulun jälkeen.

Maalahden nuorisoneuvosto

Nuorisoneuvoston tavoitteena on saada nuorten ääni ja mielipiteet kuuluviin heitä ja heidän ympäristöään koskevissa asioissa. Nuorisoneuvostossa toimimalla nuoret kiinnostuvat yhteiskunnallisista asioista, lähiympäristöstä ja politiikasta.

Lyhyesti Maalahden nuorisoneuvoston säännöistä:
Maalahden nuorisoneuvosto on poliittisesti sitoutumaton elin, joka valvoo lasten ja nuorten asioita Maalahden kunnassa. Nuorisoneuvostossa on 8–14 äänioikeutettua jäsentä. Kokouksiin saavat osallistua kaikki kunnassa kirjoilla olevat 13–22-vuotiaat. Kaikilla läsnäolijoilla on oikeus osallistua keskusteluun, mutta päätöksentekoon osallistuvat vain varsinaiset jäsenet. Koulut ja nuorisoseurat valitsevat nuorisoneuvoston jäsenet. Jäseneksi voidaan valita 13–22-vuotias Maalahdessa kirjoilla oleva nuori.

Nuorisoneuvosto käsittelee Maalahden eri toimielinten ajankohtaisia asioita ja itse esille tuomiaan asioita. Nuorisoneuvosto ottaa esille kaikki ne kunnalliset asiat, joiden se katsoo olevan kiinnostavia. Nuorisoneuvosto antaa lausuntoja ja näkökulmia sekä tekee aloitteita.

Nuorisoneuvoston kautta nuorille annetaan mahdollisuus osallistua nuorisotyötä ja nuorisopolitiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn. Lisäksi nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa.


Nuorisoportaali Decibel.fi

Maalahden kunta on mukana Pohjanmaan kaksikielisessä nuorisoportaalissa Decibel.fi. Portaalissa on monipuolisesti nuorten tarvitsemaa tietoa. Jos tarvitsemaasi tietoa ei löydy, voit kysyä myös asiantuntijoilta.

Logo2

Nuorisotalo Sockenstugan

Nuorisotalo Sockenstugan toimii 1.10.2018 alkaen Övermalaxissa osoitteessa Övermalax Långtået 7, 66140 Övermalax. 

Maalahden seurakunta ylläpitää nuorisotalo Sockenstugania. Sockenstugan on avoinna keskiviikkoisin klo 18–21 ja perjantaisin klo 18–23. Sockenstuganille ovat tervetulleita kaikki yläkoululaiset ja sitä vanhemmat. Nuorisotalossa on tietokoneita, televisio, biljardipöytä, pöytätennispöytä, musiikkihuone, ilmakiekkopöytä, korttipelejä, lautapelejä ja paljon muuta. Jonny Stoor ja Kristoffer Nykopp ovat  joka keskiviikko ja perjantai paikalla varmistamassa, että Sockenstugan on turvallinen paikka nuorille.

Nuorisoseurojen tilat

Maalahdessa on kuusi nuorisoseurojen ylläpitämää nuorisotilaa: UF Strimmanin talo Långåminnessä, Solhem Övermalaxissa, Bygdegården Yttermalaxissa, Petalax UF:n talo Petolahdessa, Nybyn kylätalo Nybyssä ja Bergö UF:n talo Bergössä. Lisätietoa näistä tiloista SÖU:n verkkosivustolla.

Stormvind

Stormvind on Maalahden kunnan ja Dots förening för audiovisuell konst rf:n yhteishanke. Nuorille järjestettävissä tilaisuuksissa opitaan muun muassa seuraavista asioista: DJ, VJ, valokuvaus, elokuvat ja erilaiset animaatiot. Hankkeesta saa tietoa kouluissa järjestettävissä infotilaisuuksissa. 

Muu nuorisotoiminta

Talvi-, kesä- ja syyslomilla järjestetään paljon toimintaa. Lisätietoja loma-aikojen toiminnasta saa koulujen kautta.

 

 

 

 

 

Päivitetty 03.10.2018 08:50