Jump to content Jump to search
Kulttuuri

Kulttuuri

Tapahtumat

Maalahdessa on runsas kulttuuritarjonta. Erilaiset yhdistykset järjestävät suurimman osan tapahtumista. Maalahdessa järjestettävistä tapahtumista saat tietoa yhdistysten verkkosivuilta, paikallistelevisiosta, vapaa-aikasihteerin Facebook-sivulta (Anders Hendricksson – Fritidssekreterare) ja Pohjanmaan tapahtumakalenterista. Yhdistykset voivat itse ilmoittaa tapahtumansa kalenteriin.

Paikallistelevisiosta ja Facebookista saat varmimmin tietoa Maalahdessa järjestettävistä tapahtumista. 

Facebook

Vapaa-aikatoimistolla on kaksi Facebook-profiilia. Toinen on "Fritid och kultur i Malax" ja toinen "Anders Hendricksson – Fritidssekreterare". Näiden kautta välitämme tietoa Maalahden seudun tapahtumista. "Fritid och kultur i Malax" on avoin profiili, ja profiilille "Anders Hendricksson – Fritidssekreterare" voi lähettää ystäväpyynnön.

Yhdistysarkisto

Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunta ylläpitää yhdistysarkistoa, joka sijaitsee Petolahdessa nuorisoseurantalolla. Kaikki Maalahdessa toimivat yhdistykset voivat hyödyntää arkistoa. Arkisto alkaa olla aika täynnä, mutta vielä mahtuu aineistoa. Päävastuussa yhdistysarkistosta on vapaa-aikasihteeri.

Maalahden vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnan uusi kulttuuriohjelma löytyy seuraavasta linkistä:

Maalahden Kulttuuriohjelma

 

Muraali / Mural

Maalahdessa on yhteensä 17 muraalia (seinämaalausta), joista 10 on maalattu Maalahden kunnan hankkeissa yhteistyössä taiteilijoiden kanssa. Osaan muraaleista on saatu rahoitusta Svenska Kulturfondenilta. Seitsemän maalausta on tehty Art in Malaktan Mural Rural -hankkeissa. Yttermalaxissa muraaleja on kahdeksan, Övermalaxissa kaksi, Pixnen (Malaktan) alueella kolme, Petolahdessa kaksi ja Bergössä kaksi.

Kartta

Veteraanijuhla

Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunta järjestää vuosittain 27.4. yhdessä Korsnäsin kunnan kanssa veteraanijuhlan. Juhla on joka toinen vuosi Maalahdessa ja joka toinen vuosi Korsnäsissä.

Konsertit

Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunta järjestää vuosittain konsertteja. Toisinaan järjestetään myös konserttimatkoja.

Yhdistysaktiivien juhla

Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunta järjestää muutaman vuoden välein juhlan yhdistysten puuhaihmisille. Lautakunta päättää yhdistysten ehdotusten perusteella, kenet juhlassa palkitaan. Yhdistysaktiiveille tarjotaan kakkukahvit, jaetaan diplomit ja järjestetään ohjelmaa.

Teatteri

Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunta järjestää yhdessä Korsnäsin kunnan kanssa vuosittain 2–4 teatterimatkaa. Useimmiten käydään Wasa teaterissa, mutta joskus myös esimerkiksi Helsingissä tai Turussa. Seuraa ilmoittelua paikallistelevisiossa ja Facebookissa.

Musiikkiopisto Legato

Maalahden kunta on yksi Legaton viidestä jäsenkunnasta. Legato järjestää perus- ja opistotason soitinopetusta sekä tanssinopetusta.

Taiteen perusopetus

Maalahden-Korsnäsin kansalaisopisto järjestää kuvataiteen ja teatteritaiteen perusopetusta. 

Yhdistykset

Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnalla on päivitetty luettelo Maalahden kunnassa toimivista yhdistyksistä ja niiden yhteystiedoista. Lisätietoja vapaa-aikasihteeriltä.

 

Lisätietoa

Lisätietoa kunnan urheilu-, raittius-, nuoriso- ja kulttuuritoiminnasta saat vapaa-aikasihteeri Anders Hendrickssonilta.

 

Päivitetty 09.09.2022 14:10