Jump to content Jump to search
Kulttuuri

Kulttuuri

Maalahdessa on runsas kulttuuritarjonta. Erilaiset yhdistykset järjestävät suurimman osan tapahtumista. Maalahdessa järjestettävistä tapahtumista saat tietoa yhdistysten verkkosivuilta, paikallistelevisiosta, vapaa-aikasihteerin Facebook-sivulta (Anders Hendricksson – Fritidssekreterare) ja Pohjanmaan tapahtumakalenterista. Yhdistykset voivat itse ilmoittaa tapahtumansa kalenteriin.

Paikallistelevisiosta ja Facebookista saat varmimmin tietoa Maalahdessa järjestettävistä tapahtumista. 

Facebook

Vapaa-aikatoimistolla on kaksi Facebook-profiilia. Toinen on "Fritid och kultur i Malax" ja toinen "Anders Hendricksson – Fritidssekreterare". Näiden kautta välitämme tietoa Maalahden seudun tapahtumista. "Fritid och kultur i Malax" on avoin profiili, ja profiilille "Anders Hendricksson – Fritidssekreterare" voi lähettää ystäväpyynnön.

Yhdistysarkisto

Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunta ylläpitää yhdistysarkistoa, joka sijaitsee Petolahdessa nuorisoseurantalolla. Kaikki Maalahdessa toimivat yhdistykset voivat hyödyntää arkistoa. Arkisto alkaa olla aika täynnä, mutta vielä mahtuu aineistoa. Päävastuussa yhdistysarkistosta on vapaa-aikasihteeri.

Maalahden vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnan uusi kulttuuriohjelma löytyy seuraavasta linkistä:

Maalahden Kulttuuriohjelma

 

Muraali / Mural
Maalahdessa on yhteensä 17 muraalia (seinämaalausta), joista 10 on maalattu Maalahden kunnan hankkeissa yhteistyössä taiteilijoiden kanssa. Osaan muraaleista on saatu rahoitusta Svenska Kulturfondenilta. Seitsemän maalausta on tehty Art in Malaktan Mural Rural -hankkeissa. Yttermalaxissa muraaleja on kahdeksan, Övermalaxissa kaksi, Pixnen (Malaktan) alueella kolme, Petolahdessa kaksi ja Bergössä kaksi. Kartta

Veteraanijuhla
Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunta järjestää vuosittain 27.4. yhdessä Korsnäsin kunnan kanssa veteraanijuhlan. Juhla on joka toinen vuosi Maalahdessa ja joka toinen vuosi Korsnäsissä.

Konsertit
Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunta järjestää vuosittain konsertteja. Toisinaan järjestetään myös konserttimatkoja.

Musiikkiopisto Legato
Maalahden kunta on yksi Legaton viidestä jäsenkunnasta. Legato järjestää perus- ja opistotason soitinopetusta sekä tanssinopetusta.

Taiteen perusopetus
Maalahden-Korsnäsin kansalaisopisto järjestää kuvataiteen ja teatteritaiteen perusopetusta. 

 

Lisätietoa

Lisätietoa kunnan kulttuuritoiminnasta saat vapaa-aikasihteeri Anders Hendrickssonilta.

 

Päivitetty 10.10.2022 09:10