Jump to content Jump to search
Kotisairaanhoito

Kotisairaanhoito

Pohjanmaan hyvinvointialue vastaa maalahtelaisten sosiaali-ja terveydenhuollon palveluista 1.1.2022 alkaen.

1.1.2022 lähtien Maalahden kunnan sivulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluiden tietoja ei enää päivitetä, mutta ne pidetään vielä näkyvissä asukkaille alkuvuoden ajan. Ajankohtaisin ja päivitetty tieto löytyy Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän sivuilta osoitteesta pohjanmaanhyvinvointi.fi.

Uusia vastuuhenkilöitä ja yhteystietoja
Aiempiin kuntien ja kuntayhtymien yhteystietoihin sekä henkilöiden vastuualueisiin tulee muutoksia 1.1.2022 alkaen.Kotisairaanhoito – Övermalax
Terveyskeskus
Puhelinaika: arkisin klo 11–11.30

Kotisairaanhoito – Yttermalax
Terveyskeskus
Puhelinaika: arkisin klo 11–11.30


Tavoitteena on, että potilasta voidaan hoitaa kotona niin pitkään kuin mahdollista. Potilaalle annetaan laadukasta ja inhimillistä hoitoa. Kotisairaanhoito on ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa hoitoa, jossa turvallisuus, jatkuvuus, arvokkuus ja kokonaisnäkemys ovat tärkeimmät hoitoperiaatteet. Kotisairaanhoito on lääkärin määräämää kotona annettavaa sairaanhoitoa. Kotisairaanhoidon henkilökunta voi esimerkiksi antaa lääkkeitä ja ruiskeita, poistaa ompeleita tai haavahakasia, hoitaa haavoja, ottaa verinäytteitä, mitata verenpainetta ja antaa hoitoa vaikeissa sairaustiloissa.

Kotisairaanhoidon maksu
Käynnistä peritään joko 12,00 euron kertamaksu tai tuloihin perustuva kuukausimaksu.

Tarvitessasi kotisairaanhoitoa voit ottaa yhteyttä oman alueesi kotisairaanhoitoon arkisin klo 8–15.

Päivitetty 17.01.2022 15:09