Jump to content Jump to search
Hammashuolto ja suunterveys

Hammashuolto ja suunterveys

Ajanvaraus

Korsnäsin ja Maalahden hammaslääkärin ajanvaraukset tehdään 1.6.2020 alkaen Maalahden hammaslääkärivastaanoton kautta. Huom.! Ei ajanvarausta sähköpostitse.

Hammaslääkäri – Maalahti
Terveyskeskus
Puhelinaika: arkisin klo 8–14

 

 

 

Vastaanottoajat: maanantai–torstai klo 8–16, perjantai klo 8–15.

Maksuton hammashuolto

Alle 18-vuotiaat sekä potilaat, jotka ovat saanet sädehoitoa pään tai kaulan alueelle, ja luuydinsiirtopotilaat (1.7.2005 alkaen).

Poikkeukset
Käyttämättä jääneestä peruuttamattomasta käynnistä veloitetaan 50,80 euroa 15 vuotta täyttäneiltä. Potilas maksaa kustannukset, jotka aiheutuvat siitä, että hampaiden oikomiskoje on vaurioitunut huolimattoman käytön johdosta.
Rintamaveteraaneille ja miinanraivaajille hampaiden tarkastus, ennaltaehkäisevä hoito ja proteeseihin liittyvät kliiniset työt ovat maksuttomia.

Muiden potilaiden maksut ovat asiakasmaksuasetuksen mukaisia.

Kiireellinen hammashuolto

Maanantai–torstai klo 8–16, perjantai klo 8–15, puh. 06 347 7611.

Viikonloppuisin ja arkipyhisin hammaslääkäripäivystys Vaasan keskussairaalan yhteispäivystyksen tiloissa (os. Hietalahdenkatu 2–4) klo 10–12 ilman ajanvarausta. Arkisin klo 16 jälkeen, arkipyhisin ja viikonloppuiltaisin klo 15–21 puh. 06 213 1001 (sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen ja hälyttää tarvittaessa hammaslääkärin paikalle). Yöpäivystys klo 21–08 Turussa, puh. 02 313 8800.

Jonotusaika hammaslääkärín vastaanotolle kiireettömissä tapauksissa on 6 kuukautta yhteydenotosta (10.3.2020).

Aikuispotilaille kutsua hammaslääkärin säännölliseen tarkastukseen tai muuhun recall-hoitoon ei enää lähetetä. Recall-listalla olevat aikuispotilaat voivat itse varata ajan tarkastukseen tai muuhun suunniteltuun jatkohoitoon.

Koronaviruspandemian vaikutus suun terveydenhuoltoon

Suun terveydenhuolto toteutetaan sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaisesti, ja tarkoituksenmukaisia suojia ja välineitä käytetään. Suun terveydenhuoltoon on turvallista tulla.

Potilaiden on peruttava hoitoaikansa, jos he ovat sairaita (kuumetta, vilustumisoireita jne.). Vilustunut potilas, joka tulee kiireettömään hoitoon, ohjataan poistumaan vastaanotolta ja palaamaan tervehdyttyään.

Koronavirukselle altistuneita ja covid-19:ään sairastuneita potilaita hoidetaan vain kiireellisissä tapauksissa. Kaikkea kiireetöntä hoitoa siirretään eteenpäin. Sama koskee potilaita, jotka ovat palanneet ulkomailta alle 14 päivää sitten.

Kiireetön hammashuolto toteutetaan yksilöllisen hoitotarpeen mukaisesti hammashuollon kapasiteetin mukaan, joka on normaalia pienempi koronaviruspandemian vuoksi. Jonotusaika on tällä hetkellä 17 kuukautta (9.3.2021) ja hoitotakuun aikaraja on ylittynyt koronaviruspandemian vuoksi. Potilaat, jotka varaavat uuden kiireettömän ajan, asetetaan jonoon, ja heille ilmoitetaan vastaanottoajasta myöhemmin.

Päivitetty 09.03.2021 15:24