Jump to content Jump to search
Fysioterapia

Fysioterapia

Pohjanmaan hyvinvointialue vastaa maalahtelaisten sosiaali-ja terveydenhuollon palveluista 1.1.2022 alkaen.

1.1.2022 lähtien Maalahden kunnan sivulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluiden tietoja ei enää päivitetä, mutta ne pidetään vielä näkyvissä asukkaille alkuvuoden ajan. Ajankohtaisin ja päivitetty tieto löytyy Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän sivuilta osoitteesta pohjanmaanhyvinvointi.fi.

Uusia vastuuhenkilöitä ja yhteystietoja
Aiempiin kuntien ja kuntayhtymien yhteystietoihin sekä henkilöiden vastuualueisiin tulee muutoksia 1.1.2022 alkaen.


Fysioterapia
Terveyskeskus
Puhelinaika: arkisin klo 12.30–13 Osoite: Köpingintie 16, 66100 Maalahti

Käyntiosoite:
Köpingintie 16 , 66101 Maalahti
Korsnäsin terveystalo, Norrbyntie 9, 66200 Korsnäs

Vastaanotto:
Maalahti: maanantai–torstai klo 8.00–16.00, perjantai klo 8.00–14.15.
Korsnäs: maanantaisin klo 8.00–16.00.

Tavoitteet: Fysioterapian tavoitteena on parantaa ja ylläpitää yksilön työ- ja toimintakykyä. Potilasta kannustetaan ottamaan vastuuta omasta terveydestään ja toimintakyvystään. Fysioterapeutin tehtävä on tukea potilasta tässä.

Toiminta:
Pikkulasten motoriikkakontrollit, kouluterveydenhuollon fysioterapia, proteesileikkausten jälkiseurannat sekä kuotoutus, tuki- ja liikuntaelinvaivojen arviointi ja hoito, suoravastaanotto, neuvonta, työterveyshuolto, ryhmätoiminta ja lääkinnällinen kuntoutus. Lähetteen fysioterapiaan saa hoidon tarpeen arvioinnista tai lääkäriltä.

Suoravastaanotto:
Suoravastaanotto tarkoittaa, että potilaan ei tarvitse käydä ensin lääkärissä tullakseen fysioterapiaan. Potilas voi saada lähetteen hoidon tarpeen arvioinnista, työterveyshoitajalta tai muulta hoitajalta. Akuuttiaikoja on joka päivä. Ensisijaisesti niitä annetaan akuuteissa selkä- ja niskaongelmissa. Fysioterapeutti voi olla yhteydessä lääkäriin, jos tarvitaan sairauslomaa tai särkylääkettä. Kun potilas pääsee nopeasti fysioterapiaan, vältetään pitkiä sairauspoissaoloja, tarpeettomia lisätutkimuksia ja ehkäistään kroonistumista. Fysioterapeutti arvioi, tarvitseeko potilas ajan lääkärille, jos vaivat eivät helpotu.

Ryhmätoiminta ja fysioterapia lääkinnällisen kuntoutuksen kautta:
Ryhmätoiminta ja fysioterapia keskittyy ennaltaehkäiseviin toimiin, toimintakyvyn edistämiseen sekä tukee itsenäistä harjoittelua ja kotona selviytymistä. Suunnitelmana on, että ryhmään osallistujat jatkavat kuntoutusjakson jälkeen harjoittelua itsenäisesti kotona tai kolmannen sektorin järjestämissä ryhmissä.
Fysioterapia lääkinnällisen kuntoutuksen kautta perustuu selkeisiin ja konkreettisiin tavoitteisiin, joiden tulee olla objektiivisesti mitattavissa. Terapiamäärä päätetään lääkinnällisessä kuntoutusryhmässä, ja se perustuu objektiivisesti mitattavaan dataan. Aikuisten fysioterapia lääkinnällisen kuntoutuksen kautta sisältää omavastuuosan, joka on 11,40 € käyntiä kohti.

Lääkinnällinen kuntoutus:
Puhelin- ja vastaanottoaika: tiistaisin klo 8–11, puh. 050 374 3919
Käyntiosoite: Köpingintie 16, Maalahti

Apuvälinelainaamo – Nimismiehentie 1, 66100 Maalahti

 

Päivitetty 17.01.2022 15:08