Jump to content Jump to search
Terveyspalvelut

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus

AJANKOHTAISTA

Huom! Ota aina puhelimitse yhteyttä hoidon tarpeen arviointiin ennen mahdollista terveyskeskuksessa käymistä. Lääkärin vastaanotolle tulevat henkilöt käyttävät pääsisäänkäyntiä ja odottavat odotustilassa kuten tavallisesti. Jos sinulla on flunssaoireita, pyydämme sinut käyttämään ovea ambulanssioven vasemmalla puolella. 

Influenssarokotukset syksy 2020

Maalahti ja Korsnäs eivät saa enempää kausi-influenssarokotteita. Tämä tarkoittaa, että ne, jotka ovat varanneet rokotusajan, saavat rokotteen, mutta uusia aikoja ei voi varata. Löydät ohjeet ja päivämäärät tästä.

Tietoa koronaviruksesta (päivitetty 23.10)

Seuraamme Vaasan sairaanhoitopiirin suosituksia ja pyydämme kaikkia vierailijoita 15 ikävuodesta ylöspäin käyttämään kasvosuojusta kun tulette terveyskeskukseen. Ottakaa oma kasvomaskinne mukaan!

Maalahden kunnan koronavirustiedotteet löydät tästä.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita ensin terveyskeskukseen niin saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta,
puh. 06 347 7645.

Aukioloaikojen ulkopuolella: soita keskussairaalan päivystyspoliklinikalle 06 213 1001.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus noudattaa Vaasan keskussairaalan ohjeita, katso linkki alla.
Vaasan keskussairaalan koronavirus-tiedote ja ohjeet
Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirus-tiedote

Koronavirustartuntaa tai siihen altistumista epäillessä ei pidä soittaa hätänumeroon 112. Hoito-ohjeita saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 535 535.


Maalahden-Korsnäsin terveyskeskuksen alueella on noin 7 800 asukasta. Terveyskeskuksella on toimipisteitä Maalahden ja Korsnäsin kunnissa. Päätoimipiste sijaitsee Maalahdessa. 

Terveyskeskuksen tehtävänä on terveydenhuoltopalvelujen tuottaminen ja kehittäminen sekä väestön terveyden edistäminen ja ylläpitäminen.


Kaikki henkilöt joilla ei ole Maalahti tai Korsnäs kotikuntana, tai eivät ole vaihtaneet terveyskeskusta Maalahti-Korsnäsin terveyskeskukseen, tulisi hakeutua Vaasan keskussairaalan päivystykseen, sen sopimuksen mukaan joka tehtiin kun Pävystys muodostettiin. Potilaat eivät tarvitse mitään lähetettä Maalahti-Korsnäsin terveyskeskuksesta tai muuta hoitoyhteenvetoa.

Ainoastaan akuuttitapaukset, joissa on kysymys hengenvaarasta tai sairaus voimakkaasti pahentuu saman päivän aikana ja tulee henkeä uhkaavaksi voi toisen kunnan potilas saada hoitoa terveyskeskuksessamme.

Parasta on kertoa kotikunta jo ensimmäisessä puhelinkontaktissa tai ilmoittautumisen yhteydessä niin että on mahdollista ohjata potilas oikeaan hoitopaikkaan.


hvchemsida

 

Päivitetty 17.11.2020 15:43