Jump to content Jump to search
Ajankohtaista

Ajankohtaista

Turvallisuusharjoitukset ovat tärkeitä kaikilla työpaikoilla ja erityisesti meillä varhaiskasvatuksessa
Kun päiväkotien ja esiopetusyksiköiden henkilökunta saa säännöllisesti päivittää taitojaan poistumisharjoituksissa yhdessä lasten kanssa ja lisäksi harjoitella alkusammutusta yhdessä pelastustoimen kanssa, voimme tarjota turvallisen ympäristön niin lapsille kuin aikuisillekin, vaikka onnettomuus sattuisikin. Suuret kiitokset Alf Nyroosille, joka tuli päivittämään Knattebon päiväkodin ja Yttermalax förskolan henkilökunnan ja kiertävän lastenhoitajan sammutuspeitteen ja sammuttimen käyttötaitoja. 

brandovning


Varhaiskasvatus tiedottaa koronapandemiaan liittyen
Varhaiskasvatuksessa noudatetaan tarkasti koronatilanteeseen liittyviä ohjeistuksia sekä henkilökunnan että lapsien osalta. Varhaiskasvatus toimii normaalisti. Tällä hetkellä emme siirrä lapsia eri yksiköiden välillä, mutta jos siitä tulee välttämätöntä, voimme yhdistää saman päiväkodin lapsiryhmiä Tällä hetkellä valtioneuvosto ei ole antanut suositustalasten kotihoidosta ja/tai etäopetuksesta. Jos varhaiskasvatuksen työntekijällä tai lapsella on vähänkään flunssaan tai koronaan liittyviä oireita, tulee työntekijän olla poissa työstä eikä lasta saa tuoda varhaiskasvatukseen. Henkilökuntaa myös ohjataan nopeasti koronatestaukseen. Huoltajat saavat kyseiset ohjeet hoitavalta lääkäriltä. Terveysviranomaisten toimesta koronan vuoksi karanteeniin asetettujen henkilöiden tulee noudattaa karanteenimääräyksiä. Esimerkiksi karanteeniin asetettu huoltaja ei voi itse tuoda lastaan varhaiskasvatukseen.

Kasvomaskien käytöstä varhaiskasvatuksessa
Lasten kanssa työskenneltäessä on tärkeää, että lapsi tuntee olonsa turvalliseksi. Kasvomaskien käyttö saattaa pelottaa lapsia. Kasvatus- ja opetustyössä on erittäin tärkeää, että lapsi näkee kasvoilta näkyvät tunteet ja ilmeet. Varhaiskasvatuksen henkilökunta käyttää suositusten mukaisesti kasvomaskeja, mikäli työtilanne sen sallii. Kun huoltaja tuo tai hakee lasta varhaiskasvatuspaikan sisätiloista, suositellaan hakijalle maskin käyttöä. Kun lapsi haetaan ulkoa, ei maskia ole välttämätöntä käyttää. Mikäli lapsi tuodaan tai haetaan varhaiskasvatuspaikan sisätiloista, toivotaan lisäksi, että vain yksi hakija kerrallaan tulee sisätiloihin. Tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti, ja uudet ohjeistukset saattavat muuttaa myös varhaiskasvatustakoskevia suosituksia. Varhaiskasvatus seuraa kaikkia ohjeita hyvin tarkasti ja reagoi niihin mahdollisimman nopeasti.

Päivitetty 13.10.2021 11:38