Jump to content Jump to search
Koronainfo
29.06.2021

Tiedote kunnan asukkaille 28.6.2021

Maalahden kunnan koronavirustiedote

Tiedote päivitetty 28.6.2021

Maalahden kunnan johto seuraa koronavirustilannetta ja viruksen leviämistä sekä ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin leviämisen ehkäisemiseksi.

Sairaanhoitopiirin suosituksen mukaisesti kävijöitä kehotetaan käyttämään kasvomaskia kaikissa julkisissa tiloissa eli myös kunnan toimipisteissä.

Sosiaali- ja terveysministeriön suositteleman linjan mukaisesti aluehallintovirasto ei tee uusia rajoituspäätöksiä epidemian vakaalla perustasolla oleville alueille, joihin myös Vaasan sairaanhoitopiiri kuuluu. Perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa tartuntalain 58 c pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten muun muassa mahdollisuuden käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen. 

Etätyö- ja kasvomaskisuositus jatkuu vielä kesäkuun loppuun saakka.

Sivistystoimi
Kesäloma

Kirjastot
Kirjastot ovat avoinna normaalisti. Henkilökuntaa ja asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia.

Kansalaisopisto ja vapaa-ajan toiminta
Kesäloma

Maalahden kunnan kiinteistöt
Suurin osa Maalahden kunnan kiinteistöistä on palannut normaaleihin aukiolokäytäntöihin.

Kiinteistöjen käyttöön saatetaan tarvittaessa tehdä muutoksia lyhyellä varoitusajalla.

Sosiaali- ja terveydenhuolto
Kunnan ikäihmisten asumisyksiköt on toistaiseksi suljettu ulkopuolisilta.
Vierailut ikäihmisten asumisyksiköissä ovat mahdollisia tietyt rajoitukset huomioiden. Vierailut on varattava yksikön henkilökunnan kautta. Henkilöt, joilla on hengitystieinfektion oireita tai jotka ovat muuten sairaita, eivät saa vierailla asumisyksiköissä. Vierailijoiden on noudatettava hyvää käsihygieniaa ja käytettävä kasvomaskia vierailun ajan. Valmiusjohtoryhmä suosittelee kuitenkin vahvasti, ettei ikäihmisten asumisyksiköissä vierailtaisi.

Vierailuja akuutti- ja kuntoutusosastolla tulisi välttää toistaiseksi, mutta potilaan lähiomaiset voivat tarvittaessa vierailla osastolla. Varaa vierailuaika etukäteen, puh. 040 650 8004.

Terveyskeskus
Uusimmat terveyskeskuksen koronapäivitykset ovat osoitteessa www.malax.fi/hallinto-ja-politiikka/koronainfo/

Siellä on tietoa myös koronarokotuksista ym.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita ensin terveyskeskukseen, niin saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta, puh. 06 347 7611.

Aukioloaikojen ulkopuolella: soita keskussairaalan päivystyspoliklinikalle, puh. 06 213 1001.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus noudattaa Vaasan keskussairaalan koronaohjeita, katso linkit.
Vaasan keskussairaalan koronavirustiedote ja ohjeet
Ajankohtaista koronaviruksesta (THL)
Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän suositukset liittyen liikunta-, vapaa-aika- ja kulttuuritoimintaan

Koronavirustartuntaa tai sille altistumista epäillessä ei pidä soittaa hätänumeroon 112. Hoito-ohjeita saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 535 535.

Hallinto
Kunnantalon ovet ovat avoinna.

Kunnantalo on kuitenkin kesälomien vuoksi kiinni 5.7.–6.8.2021.

Monet Maalahden kunnan toimistotyöntekijöistä työskentelevät tällä hetkellä etänä, joten jos sinulla on asiaa kunnantalolle, ota yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse, etunimi.sukunimi@malax.fi. Kunnantalolla käydessä tulisi käyttää kasvomaskia.

Kunnantalon vaihde, puh. 06 347 7111, ja terveyskeskuksen vaihde, puh. 06 347 7611, ovat avoinna normaalisti klo 8.00–16.00.

Postia kunnalle, asiointipisteelle/Kelalle ja Maalahden Vedelle voi jättää pääsisäänkäynnin vieressä olevaan postilaatikkoon.

___________

Kunnan johto selvittää, mitä jatkotoimenpiteitä tarvitaan. Johto seuraa tilannetta, ja ohjeita päivitetään jatkuvasti.

Toimialat valmistelevat, miten toimintaa voidaan tarvittaessa keskittää tai järjestää uudelleen, ja ilmoittavat siitä erikseen niille, joita se koskee.

Maalahden kunnan johtoryhmä
28.6.2021


Siirry "Koronainfo"-sivulle