Jump to content Jump to search
Motions- och hälsokampanjer

Motions- och hälsokampanjer

I kommunen erbjuds ett mångsidigt utbud av motions- och hälsokampanjer. Här kan du läsa om flera möjligheter till diverse motionsformer.

__________________________________

Nytt projekt 2023: AKTIVA SENIORER
Kontakta oss vid frågor, funderingar, tips osv: Teija Flygar 040 6508154, Sara-Lotta Huhtaoja 050 3894450 

__________________________________

InnebandySahly

Anmäl dig här till innebandyn.

Motionsrådgivning

I Malax finns det möjlighet till individuellt stöd för motion genom avgiftsfri motionsrådgivning. Fritidiskansliet ansvarar för motionsrådgivningen. Målsättningen med motionsrådgivningen är att hjälpa dig att komma igång tryggt med motion för att förbättra din hälsa. Förutom motionsvanor kan även kost- och sömnvanor diskuteras.

För mer information ta kontakt med fritidskansliet, e-post: fritid@malax.fi eller fritidssekreterare Anders Hendricksson.

Låna cykel, ishockeyutrustning, träningsredskap osv.

Fritidskansliet och biblioteket samarbetar kring att låna ut bland annat blodtrycksmätare, snöskor, motionsredskap, hjälmar, skridskor, långfärdskridsskor, pulsklockor, elcykel, fatbike, citybike och aktivitetsarmband. Exakt vad som erbjuds varierar. 

Allt detta kan du låna via biblioteket i Yttermalax, tfn 040 650 7983.

InBody kroppsskanning

InBody kroppsskanning arrangeras två gånger per år, i april och i november. Målsättningen med InBody-kroppssammansättningsmätningen är att ge en objektiv bild av kroppen. InBody-mätningen är till hjälp vid uppföljningen av hälsa, matvanor, viktkontroll och vid andra levnadsförändringar. Mera information och förklaringar till InBody.

Våren 2023 ordnas InBody 18.4.2023 kl.13–17.30. Anmäl dig till Hendricksson på 050 373 8346 eller fritid@malax.fi.

I Form För Livet, IFFL

Motionskampanjen I Form För Livet pågår fortgående. Alltid då en kampanj tar slut påbörjas en ny. Nya IFFL-kampanjer påbörjas årligen i januari, mars, juni och oktober. Man kan endera använda ett motionskort som man fyller i hemma eller fylla i ett häfte vid en av de ca 20 motionslådorna som finns runt om i Malax kommun. Man kan också skicka info om sina prestationer via e-post till anders.hendricksson@malax.fi.

IFFL-Blanketten
Ifyllbar IFFL PDF

iffl logov3 finish bla v2

 IFFL AFFISCH var 2023 sv fi

Kilometrikisa 2023, cykelkamapanj 1.5-30.9.2023

Du deltar i cykelkampanjen genom att anmäla dig på sidan www.kilometrikisa.fi och där registrerar du dig samt anmäler dig till gruppen "Malax-Maalahti" (liity joukueeseen). Deltagarkoden (osallistumiskoodi) är "Malax2023". Det är fråga om en landsomfattande kampanj på internet, en cykelkampanj som heter Kilometrikisa.

Alla som har registrerat minst 300 cykelkilometrar får delta i utlottning av en cykel eller ett presentkort på 150 €. Alla som har registrerat minst 200 km får ett tröstepris. Alla som har registrerat minst 1000 km får ett diplom och ett värdefullare pris. De som registrerar över 2000 km får ännu ett överraskningspris. Utlottningspriser lottas även ut bland de som har mindre än 200 km. Samtidigt deltar du även i vår I Form För Livet motionskampanj och då har du möjlighet att vinna priser även där.

Efter att du registrerat dig kan du skriva in antal kilometer samt timmar och minuter. Sidan är endast på finska.

Tid för cykelkampanjen: 1.5-30.9.2023

 

Mera information

Behöver du mera information angående kommunens motions- och hälsoverksamhet, kontakta fritid@malax.fi eller fritidssekreterare Anders Hendricksson.

Anders Hendricksson
Fritidssekreterare, Utbildning och fritid

Senast uppdaterad 11.05.2023 08:43