Idrott, motion och hälsa

Idrott, motion och hälsa

Vad gör du för att må bra?

Vi vill att just du skall må bra i din vardag. Under hösten 2017 och våren 2018 ordnar vi program som innehåller rörelse och må bra-aktiviteter. Vi vill att du skall känna dig välkommen i Malax och att du skall hitta meningsfulla aktiviteter och vänner för livet.

Jag, Sara-Lotta Huhtaoja, jobbar som projektledare för projektet Integrering av nyfinländare genom idrott i Malax kommun. Jag finns här för dig, dina frågor och önskemål. Vill du gå någon speciell motionskurs, funderar kring fritidsaktiviteter för dina barn eller har frågor kring motion och kost, kontakta mig så hjälper jag dig. Klicka på denna länk för mera inforamtion.

 

 

I Form För Livet, IFFL

Motionskampanjen I Form För Livet pågår fortgående. Alltid då en kampanj tar slut påbörjas en ny. Nya IFFL-kampanjer påbörjas årligen i januari, mars, juni och oktober. Man kan endera använda ett motionskort som man fyller i hemma eller fylla i ett häfte vid en av de 15 motionslådorna som finns runtom i Malax kommun.Man kan också skicka info om sina prestationer via e-post till anders.hendricksson(at)malax.fi.

iffl logov3 finish bla v2

Projektet Malax I Form För Livet

Sedan våren 2014 har fritids- och kulturnämnden haft ett hälsoprojekt vid namnet Malax I Form För Livet. 

Inom projektet kommer vi att ordna bl.a.:

  • Föreläsningar – kost, motion, välbefinnande, avslappning
  • Motionsgrupper – för olika målgrupper
  • Personlig handledning – vi träffas enskilt och diskuterar din hälsa och livsstilsfrågor
  • Evenemang – vi deltar i olika evenemang för att presentera projektet och bidra med sakkunskap

Skulle kanske just du vara intresserad av att få tips, inspiration och hjälp att förbättra ditt välmående och din hälsa? Den personliga handledningen kommer att ske individuellt och innehållet utformas enligt varje enskilds behov och önskemål. Till exempel kan du boka en träff för att planera hur du på bästa sätt ska bli piggare och orka mer i vardagen. Eller hur du kan träna trots ledvärk/ artros. Eller hur du på ett sunt vis ska gå ner i vikt. Eller något annat som du önskar förbättra gällande din hälsa. Du kan boka in en träff för personlig handledning, så hjälper vi dig utan kostnad att försöka förbättra din hälsa!

Kontakta mig för att boka tid eller få mer information!

Susanna Maris, Projektarbetare, 050 389 4450, susanna.maris@malax.fi

Mera information
Behöver du mera information angående kommunens idrotts-, nykterhets-, ungdoms- eller kulturverksamhet, kontakta i så fall fritidssekreterare Anders Hendricksson på tfn 06 347 7367, 050 373 8346 eller e-post anders.hendricksson(at)malax.fi.Idrott

 IMG 2965

Senast uppdaterad 02.01.2018 10:23