Aktuellt
14.05.2019

Jag har en affärsidé, men var ska jag börja?

STARTIA logo vaaka2

Hjälp och stöd för startande av företag får du på Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia. Vår konfidentiella och avgiftsfria service hjälper dig att starta och vidareutveckla egen affärsverksamhet. Nyföretagarcentrum Startia har kontor på Nedre torget i Vasa och fungerar som en del av det regionala utvecklingsbolaget VASEK, ägt av kommunerna.  

Fast det är lätt att bli företagare och starta eget, ska du noga tänka över om företagandet är det rätta alternativet. Vid Startia får du omfattande stöd i planerings- och startskedet av ditt företag. Företagen grundade med hjälp av Startia är enligt studier livskraftigare! 

Som hjälp vid utvecklandet av affärsidén har du Lissu, som är Startias interaktiva affärsplan. Med hjälp av Lissu uppgör du noggranna kalkyler över lönsamheten för ditt företag och din företagsrådgivare kan kommentera dina planer. Du får användaruppgifter till Lissu från Startia. 

Startpengen är ett viktigt stöd för blivande företagare och beviljas av TE-byrån. Kontakta Startia så berättar vi mera om startpengen och hjälper till att göra en ansökning. Det är viktigt att komma ihåg att ansöka om startpengen innan du startar verksamheten och registrerar ditt företag! 

När du startar ett företag är det viktigt att ta reda på om idkande av din planerade företagsverksamhet kräver tillstånd, registrering eller anmälan till en myndighet. Det kan även finnas särskilda krav på näringsidkaren, dvs. företagaren själv, affärslokaler eller själva verksamheten. Vi reder ut detta – och mycket annat – tillsammans med dig i samband med startrådgivningen.

Boka tid till Startia så börjar vi med att diskutera din affärsidé! Vi hjälper dig också om du planerar att bli företagare genom att köpa ett redan verksamt företag. Fråga våra företagsrådgivare om företag som är till salu i Vasaregionen. 

Boka en tid på https://www.vasek.fi/foretagstjanster/starta-eget 

eller kontakta:
företagsrådgivare Olav Nylund
040 548 4334
olav.nylund@vasek.fi

 


Gå till "Aktuellt"