Jump to content Jump to search
Aktuellt
10.06.2021

Ett omfattande tomt- och lokalregister i Vasaregionen gynnar företagare

Vasaregionens tomt- och lokalregister www.vasaregionenslokaler.fi är en webbplats som förmedlar information om lediga lokaler och företagstomter i Vasaregionen (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela). Fastighetsutvecklare kan också på webbplatsen visa upp sina nya lokaler som är i marknadsföringsfasen.

Tjänsten förnyades på våren 2021 och är nu ännu mer funktionell och enkel att använda.

– Förutom layoutförändringar, har vi gjort flera uppdateringar i Vasaregionens lokalregister under huven, så att säga. Hemsidans teknik förnyad, vilket har förbättrat funktionssäkerheten och hastigheten. Dessutom har vi fått med många nya annonsörer i tjänsten, vilket innebär att utbudet på lediga utrymmen och företagstomter i regionen är ännu mer omfattande, berättar vd Ulla Mäki-Lohiluoma på Vaasa Parks.

Tomt- och lokalregistret finansieras av Vasaregionens kommuner, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK samt fastighetsägare och -mäklare i regionen. Dessutom bidrar VASEK till marknadsföringen och utvecklingen av registret. Registrets anmälningsintäkter används i sin helhet till marknadsföringen.

– Det regionala tomt- och lokalregistret möjliggör att man lättare kan nå potentiella kunder även utanför kommungränsen och i hela Finland, samtidigt som det utgör ett bra komplement till den information som finns på kommunens egna hemsidor. Vi vill visa att det finns många prisvärda företagstomtalternativ även utanför tätorterna, till exempel Norra Brinken-industriområdet, som är centralt beläget i Malax och endast 15 minuter från flygplatsen och hamnen, påminner Malax kommundirektör Jenny Malmsten.

I början av 2021 intensifierade Vaasa Parks och VASEK sitt samarbete ytterligare och nu kan man nå även en av VASEKs företagsrådgivare via lokalregistret. Målet med både VASEKs och Vaasa Parks verksamhet är att få nya företag och arbetstillfällen till regionen och att förbättra verksamhetsförutsättningarna för företag som redan är verksamma i regionen.

– Den trespråkiga webbplatsen fungerar också som ett verktyg för Invest In-arbetet, vilket vi också gjort i regionalt samarbete redan under en lång tid. Samma adress är avsedd att ge den mest aktuella och relevanta informationen om lediga lokaler och företagstomter samt framtida projekt för affärslokaler. Dessutom finns företagsrådgivare Kenneth Dalkvists kontaktuppgifter på webbplatsen. Kenneth har lång erfarenhet av affärslokaler och genom honom kopplas även andra företagstjänster till kundernas förfogande, påminner VASEKs vd Stefan Råback.

Petri Sandkvist, vd på Airaksinen, anser att ett omfattande lokalregister gynnar företagare:

– Det är lätt för en företagare att bekanta sig med de alternativ som finns tillgängliga när omfattande detaljer för lokalerna finns på samma plats. Man kan enkelt mata in bilder och lägga till detaljer om lokalens eller tomtens egenskaper.

Tontti ja toimitilarekisteri kuvituskuva pieni


Gå till "Aktuellt"