Jump to content Jump to search
Ajankohtaista
27.05.2021

Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros päättyy 23.6. – Myös sulkemiskorvaus haettavissa

Kustannustuen hakuaika päättyy 23.6. klo 16.15 (Huomioi kellonaika!). Sulkemiskorvauksen hakuaika on alkanut 12.5. Sulkemiskorvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa asiakastilojen sulkemisen päättymisestä.

Kenelle?

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronapandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.11.2020–28.2.2021) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Kustannustuki sisältää pienyrittäjätuen, jonka piirissä ovat myös yksinyrittäjät.

Sulkemiskorvaus koskee pieniä yrityksiä ja mikroyrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää. Yritys voi saada sulkemiskorvausta, kun sen toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksen tai viranomaisen päätöksen mukaisesti. Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja.

Hae kustannustukea, jos

  • yrityksen oma liikevaihto on alentunut yli 30 prosenttia vertailuajankohtaan nähden
  • yrityksellä on vähintään 2 000 euron verran kustannuksia tukikaudelta
  • yrityksellä on y-tunnus

Yrityksen oman liikevaihdon lisäksi Valtiokonttori arvioi yrityksen toimialan liikevaihdon laskua, kuten aiemmillakin hakukierroksilla. Jos toimialan liikevaihto on laskenut vähintään 10 prosenttia tukikaudella, yritys voi hakea kustannustukea ilman lisäperusteluja, jos muut tuen ehdot täyttyvät.

Valtiokonttori kertoo, että toimialarajauksen ulkopuolelle jäävät yritykset voivat hakea kustannustukea perustelemalla, että liikevaihdon lasku johtuu pandemiasta. Molemmissa tapauksissa hakijan pitää täyttää muut laissa säädetyt tuen myöntämisen edellytykset.

Miten haetaan?

Kustannustukea ja sulkemiskorvausta haetaan Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa www.valtiokonttori.fi/.

Asiointipalvelu ohjaa hakemuksen täyttämisessä. Hakemuksen voi myös tallentaa luonnokseksi ja jatkaa täyttämistä myöhemmin. Hakemukseen ei tarvita liitteitä.

Mistä apua?

Mikäli sinulla on kysymyksiä kustannustuesta, sulkemiskorvauksesta ja niiden hakemisesta, varaa aika yritysneuvojalle. VASEKin yritysneuvojat auttavat maksutta Vaasan seudun yrityksiä tuen hakemisessa sekä muissa yrittämisen haasteissa.
www.vasek.fi


Siirry "Ajankohtaista"-sivulle