Ajankohtaista
01.07.2020

Maalahden kunnan koronavirustiedote

Tiedote päivitetty 1.7.2020
Maalahden kunnan johto seuraa koronavirustilannetta ja viruksen leviämistä ja ryhtyy toimenpiteisiin sen ehkäisemiseksi. Tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä.  

Sivistystoimi
Kouluilla on kesäloma.

Kirjastot ovat auki normaalisti

Maalahden kunnan kiinteistöt avataan asteittain 1.6.2020 alkaen
Hallituksen suositusten ja aluehallintoviraston päätöksen mukaan alle 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja 1.6. alkaen. Maalahden kunnan kiinteistöjä voi varata käyttöönsä jälleen 1.6. Tämä koskee myös kunnantalon kokoustiloja, vaikka kunnantalon ovet pysyvät suljettuina 2.8. saakka. Koulujen tilavarauksia tehdään toistaiseksi ainoastaan tapauskohtaisesti harkiten. Myös esimerkiksi Pixne-hallin kuntosali avataan jälleen 1.6.

Sosiaali- ja terveydenhuolto
Lue lisää: Koronaviruspandemiasta johtuvat toimenpiteet Maalahden-Korsnäsin terveyskeskuksessa 23.3.–31.8.2020

Kaikki eivät vielä voi vierailla ikäihmisten asumisyksiköiden sisätiloissa, mutta asumisyksiköissä asuvien ikäihmisten läheiset voivat tavata ikäihmisiä ulkona yksiköiden vierailuasemilla. Jokainen vierailija varaa ajan kyseessä olevan yksikön kautta ja sopii vierailuajasta. Läheisen kanssa voi myös mennä kävelylle.

Vierailut ovat sallittuja, jos asukas on vaikeasti sairas. Näistä sovitaan yksiköiden henkilökuntien kanssa, jotka antavat myös ohjeita.

Soita ja sovi uusi aika kiireettömille hammaslääkärikäynneille, jos vilustut tai saat muita flunssaoireita. Näin vältytään siltä, että muut asiakkaat tai henkilökunta altistuvat tartunnalle. On tärkeää, että myös henkilökunta pysyy terveenä nyt, kun terveydenhuollon paine on suuri. Kansalaisten tulee olla harkitsevia ja erityisen varovaisia ollessaan tekemisissä varsinkin riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden kanssa. Riskiryhmiin kuuluvat ikäihmiset ja perussairaat.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita ensin terveyskeskukseen niin saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta, puh. 06 347 7611. Aukioloaikojen ulkopuolella: soita keskussairaalan päivystyspoliklinikalle, puh. 06 213 1001.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus noudattaa Vaasan keskussairaalan ohjeita, katso linkki alla.
Vaasan keskussairaalan koronavirus-tiedote ja ohjeet
Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirus-tiedote

Koronavirustartuntaa tai siihen altistumista epäillessä ei pidä soittaa hätänumeroon 112. Hoito-ohjeita saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 535 535.

Hallinto
Kunnantalon ovet ovat suljettuina 2.8.2020 saakka.

Monet Maalahden kunnan kansliatyöntekijöistä työskentelevät tällä hetkellä etänä, joten jos sinulla on asiaa kunnantalolle, ota yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse, etunimi.sukunimi@malax.fi.

Puhelinvaihde, puh. 06 347 7111, 06 347 7611 on auki tavalliseen tapaan klo 8.00–16.00.

Jos sinulla on valmiiksi täytettyjä lomakkeita asiointipisteelle, jätä ne kunnantalon pääsisäänkäynnillä olevaan postilaatikkoon.

Kunnan johto selvittää, mitä jatkotoimenpiteitä tarvitaan. Johto seuraa tilannetta, ja ohjeita päivitetään jatkuvasti.

Toimialat valmistelevat, miten toimintaa voidaan tarvittaessa keskittää tai järjestää uudelleen.


Maalahden kunnan johtoryhmä
1.7.2020

 


Siirry "Ajankohtaista"-sivulle