Ajankohtaista
25.08.2020

Maalahden kunnan koronavirustiedote

Tiedote päivitetty 25.8.2020
Maalahden kunnan johto seuraa koronavirustilannetta ja viruksen leviämistä ja ryhtyy toimenpiteisiin sen ehkäisemiseksi. Tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä.  

Sivistystoimi
Opetus järjestetään Opetushallituksen suositusten mukaisesti.

Kirjastot
Kirjastot ovat auki normaalisti.

Kansalaisopisto ja vapaa-ajan toiminta
Syyslukukausi alkaa normaalisti tietyt rajoitukset huomioiden. Rajoitukset voivat vaikuttaa joihinkin kursseihin.

Maalahden kunnan kiinteistöt
Maalahden kunnan kiinteistöt ovat auki normaalisti. Poikkeuksena ovat koulut, joissa ei opetusministeriön ja Opetushallituksen ohjeiden mukaisesti voi järjestää muuta toimintaa opetuksen lisäksi. Tämä tarkoittaa, että koulujen tiloissa ei ole tällä hetkellä mahdollista järjestää iltatoimintaa.

Sosiaali- ja terveydenhuolto
Vierailut ikäihmisten asumisyksiköissä ovat mahdollisia tietyt rajoitukset huomioiden. Sisätiloissa voi vierailla, mutta ei vielä asukkaiden huoneissa. Vierailut on varattava yksikön henkilökunnan kautta, ja vierailijoita saa olla kerrallaan enintään kaksi asukasta kohden. Henkilöt, joilla on hengitystieinfektion oireita tai jotka ovat muuten vilustuneita, eivät saa vierailla asumisyksiköissä. Vierailijoiden on noudatettava hyvää käsihygieniaa ja käytettävä kasvomaskia vierailun ajan.

Soita ja sovi uusi aika kiireettömille hammaslääkärikäynneille, jos vilustut tai saat muita flunssaoireita. Näin vältytään siltä, että muut asiakkaat tai henkilökunta altistuvat tartunnalle. On tärkeää, että myös henkilökunta pysyy terveenä nyt, kun terveydenhuollon paine on suuri. Kansalaisten tulee olla harkitsevia ja erityisen varovaisia ollessaan tekemisissä varsinkin riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden kanssa. Riskiryhmiin kuuluvat ikäihmiset ja perussairaat.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita ensin terveyskeskukseen niin saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta, puh. 06 347 7611. Aukioloaikojen ulkopuolella: soita keskussairaalan päivystyspoliklinikalle, puh. 06 213 1001.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus noudattaa Vaasan keskussairaalan ohjeita, katso linkki alla.
Vaasan keskussairaalan koronavirus-tiedote ja ohjeet
Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirus-tiedote

Koronavirustartuntaa tai siihen altistumista epäillessä ei pidä soittaa hätänumeroon 112. Hoito-ohjeita saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 535 535.

Kasvomaskien jakaminen
Maalahden kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille kuntalaisille 9.9.2020 alkaen. Kasvomaskeja jaetaan 4 kpl/henkilö. Henkilöt, jotka kokevat tarvitsevansa kasvomaskeja ja jotka eivät itse pysty maksamaan niitä, voivat ottaa yhteyttä sosiaaliosaston henkilökuntaan hakeakseen ilmaisia kasvomaskeja.

Puh. 050 502 7787, 06 347 7312, 06 347 7316, 06 347 7309 (puhelinaika klo 8.30–9.30)

Kasvomaskin käyttämistä suositellaan tilanteissa, joissa on vaikeaa pitää turvaväliä muihin ihmisiin, esimerkiksi kun käytät joukkoliikennettä, osallistut suuriin tapahtumiin tai käyt kaupassa ruuhka-aikaan.

Hallinto
Kunnantalon ovet ovat auki normaalisti.

Monet Maalahden kunnan toimistotyöntekijöistä työskentelevät tällä hetkellä etänä, joten jos sinulla on asiaa kunnantalolle, ota yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse, etunimi.sukunimi@malax.fi.

Puhelinvaihde, puh. 06 347 7111, 06 347 7611 on auki tavalliseen tapaan klo 8.00–16.00.

Jos sinulla on valmiiksi täytettyjä lomakkeita asiointipisteelle, pyydämme jättämään ne kunnantalon pääsisäänkäynnillä olevaan postilaatikkoon. Voit jättää ne myös suoraan kunnan infotiskille.


Kunnan johto selvittää, mitä jatkotoimenpiteitä tarvitaan. Johto seuraa tilannetta, ja ohjeita päivitetään jatkuvasti.

Toimialat valmistelevat, miten toimintaa voidaan tarvittaessa keskittää tai järjestää uudelleen.

Maalahden kunnan johtoryhmä
25.8.2020


Siirry "Ajankohtaista"-sivulle