Jump to content Jump to search
Ajankohtaista
26.03.2021

Maalahden kunnan koronavirustiedote

Tiedote päivitetty 26.3.2021

Maalahden kunnan johto seuraa koronavirustilannetta ja viruksen leviämistä sekä ryhtyy toimenpiteisiin leviämisen ehkäisemiseksi.

Sairaanhoitopiirin suosituksen mukaisesti kävijöitä kehotetaan käyttämään kasvomaskia kaikissa julkisissa tiloissa eli myös kunnan toimipisteissä.

Sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on päättänyt, että kuuteen henkilöön pudotettuja kokoontumissuosituksia voidaan höllentää kymmeneen henkilöön. Näin ollen lasten ja nuorten harrastusryhmissä ja yksityistilaisuuksissa voi taas olla enintään 10 henkilöä paikalla yhtä aikaa. Suositus on voimassa 11.4.2021 saakka.

Tapahtumia voi edelleen järjestää sallitulla osallistujamäärällä, mutta tällöinkin tapahtumassa on noudatettava kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Etätyö- ja kasvomaskisuositus jatkuu huhtikuun loppuun saakka. Aikuisten sisällä tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan keskeytyssuositus on voimassa 11.4.2021 saakka. Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän mukaan rajoituksia ja suosituksia tarkastellaan uudelleen pääsiäisen jälkeen, ja tilanteen pysyessä hyvänä höllennyksiä saattaa tulla lisää.

Sivistystoimi
Vuosiluokat 7–9 ja lukio palaavat lähiopetukseen 29.3.2021 alkaen.

Sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on antanut vahvan suosituksen kasvomaskin käyttöön vuosiluokkien 6–9 oppilaille.

Kirjastot
Kirjastot ovat avoinna normaalisti. Henkilökuntaa ja asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia.

Kansalaisopisto ja vapaa-ajan toiminta
Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa koskevien rajoitusten vuoksi kansalaisopiston kurssit ovat tauolla 11.4.2021 saakka. Nuorten, alle 20-vuotiaiden, kurssit voivat jatkua kymmenen henkilön osallistujamäärä huomioiden. Etäkurssit ja yksilöllinen opetus jatkuvat tavanomaiseen tapaan.

Henkilökuntaa ja kurssilaisia kehotetaan käyttämään kasvomaskia.

Maalahden kunnan kiinteistöt
Maalahden kunnan kiinteistöjen aukioloaikoja on osittain rajoitettu.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaan enintään 10 hengen ryhmät voivat taas kokoontua.

Opetusministeriön ja Opetushallituksen ohjeiden mukaisesti kouluissa ei voida järjestää opetuksen lisäksi muuta toimintaa. Tämä tarkoittaa, että koulujen tiloissa ei ole toistaiseksi mahdollista järjestää iltatoimintaa.

Kiinteistöjen käyttöön saatetaan tarvittaessa tehdä muutoksia lyhyellä varoitusajalla.

Sosiaali- ja terveydenhuolto
Kunnan ikäihmisten asumisyksiköt on toistaiseksi suljettu.
Vierailut ikäihmisten asumisyksiköissä ovat mahdollisia tietyt rajoitukset huomioiden. Vierailut on varattava yksikön henkilökunnan kautta. Henkilöt, joilla on hengitystieinfektion oireita tai jotka ovat muuten vilustuneita, eivät saa vierailla asumisyksiköissä. Vierailijoiden on noudatettava hyvää käsihygieniaa ja käytettävä kasvomaskia vierailun ajan. Valmiusjohtoryhmä suosittelee kuitenkin vahvasti, ettei ikäihmisten asumisyksiköissä vierailtaisi.

Vierailuja akuutti- ja kuntoutusosastolla tulisi välttää toistaiseksi, mutta potilaan lähiomaiset voivat tarvittaessa vierailla osastolla. Varaa vierailuaika etukäteen, puh. 040 650 8004.

Terveyskeskus
Huom.! Ota aina puhelimitse yhteyttä hoidon tarpeen arviointiin ennen mahdollista terveyskeskuksessa käymistä. Lääkärin vastaanotolle tulevat henkilöt käyttävät pääsisäänkäyntiä ja odottavat odotustilassa kuten tavallisesti. Jos sinulla on flunssaoireita, pyydämme sinua käyttämään ambulanssioven vasemmalla puolella olevaa ovea.

Hammashoidon potilaat saavat ottaa enintään yhden saattajan mukaan.

Korsnäsin fysioterapeuttien ja työterveyshoitajan vastaanotot jäävät toistaiseksi tauolle. Vastaanotot toimivat pääterveysasemalla: fysioterapian vastaanotto Köpingintiellä ja työterveyshoitajan vastaanotto terveyskeskuksessa.

Seuraamme Vaasan sairaanhoitopiirin suosituksia ja pyydämme kaikkia yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia terveyskeskuksessa ja sen toimipisteissä. Ota oma kasvomaski mukaan!

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita ensin terveyskeskukseen, niin saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta, puh. 06 347 7611.

Aukioloaikojen ulkopuolella: soita keskussairaalan päivystyspoliklinikalle, puh. 06 213 1001.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus noudattaa Vaasan keskussairaalan koronaohjeita, katso linkit.
Vaasan keskussairaalan koronavirus-tiedote ja ohjeet
Ajankohtaista koronaviruksesta (THL)
Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän suositukset liittyen liikunta-, vapaa-aika- ja kulttuuritoimintaan

Koronavirustartuntaa tai sille altistumista epäillessä ei pidä soittaa hätänumeroon 112. Hoito-ohjeita saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 535 535.

Kasvomaskien jakaminen
Maalahden kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille. Kasvomaskeja jaetaan 4 kpl/henkilö, ja niitä voi hakea kunnantalon sosiaaliosastolta. Lisätietoja saa kunnan vaihteesta, katso puhelinnumero jäljempänä.

Hallinto
Kunnantalon ovet on suljettu toistaiseksi.

Monet Maalahden kunnan toimistotyöntekijöistä työskentelevät tällä hetkellä etänä, joten jos sinulla on asiaa kunnantalolle, ota yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse, etunimi.sukunimi@malax.fi. Kehotamme kävijöitä käyttämään kunnantalolla kasvomaskia.

Kunnantalon vaihde, puh. 06 347 7111, ja terveyskeskuksen vaihde, puh. 06 347 7611, ovat auki normaalisti klo 8.00–16.00.

Kunnalle, asiointipisteelle/Kelalle ja Maalahden Vedelle suunnatun postin voi jättää pääsisäänkäynnin vieressä olevaan postilaatikkoon.

___________

Kunnan johto selvittää, mitä jatkotoimenpiteitä tarvitaan. Johto seuraa tilannetta, ja ohjeita päivitetään jatkuvasti.

Toimialat valmistelevat, miten toimintaa voidaan tarvittaessa keskittää tai järjestää uudelleen, ja ilmoittavat siitä erikseen niille, joita se koskee.

Maalahden kunnan johtoryhmä
26.3.2021


Siirry "Ajankohtaista"-sivulle