Jump to content Jump to search
Ajankohtaista
15.01.2021

Maalahden kunnan koronavirustiedote

Tiedote päivitetty 15.1.2021

Maalahden kunnan johto seuraa koronavirustilannetta ja viruksen leviämistä sekä ryhtyy toimenpiteisiin leviämisen ehkäisemiseksi.

Maalahden kunta on juuri nyt niin sanotussa leviämisvaiheessa, ja siksi kehotamme äärimmäiseen varovaisuuteen. Kehotamme kaikkia noudattamaan voimassa olevia ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Vaikka Maalahden kunta on leviämisvaiheessa, kyseessä on kuitenkin vain vähän tapauksia ja sairastuneet ovat olleet karanteenissa, minkä vuoksi tartuntojen määrän pitäisi vähitellen laskea, mikäli ei tule ilmi uusia tuntemattomia tartuntaketjuja.

Sairaanhoitopiirin suosituksen mukaisesti kävijöitä kehotetaan käyttämään kasvomaskia kaikissa julkisissa tiloissa eli myös kunnan toimipisteissä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tartuntatautilain 58. §:n 1. momentin nojalla kieltänyt kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella 8.2.2021 saakka.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän suositus on, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Tavattaessa muita kuin oman perheen ja lähipiirin jäseniä on käytettävä kasvomaskia ja pidettävä turvaväliä. Suositus on voimassa 14.2.2021 saakka.

Sivistystoimi
Opetus järjestetään Opetushallituksen suositusten mukaisesti.

Sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on antanut vahvan suosituksen kasvomaskin käyttöön vuosiluokkien 6–9 oppilaille.

Kirjastot
Kirjastot ovat avoinna normaalisti. Henkilökuntaa ja asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia.

Kansalaisopisto ja vapaa-ajan toiminta
Toimintaa järjestetään tietyt rajoitukset huomioiden. Rajoitukset voivat vaikuttaa joihinkin kursseihin. Henkilökuntaa ja kurssilaisia kehotetaan käyttämään kasvomaskia.

Maalahden kunnan kiinteistöt
Maalahden kunnan kiinteistöjen aukioloaikoja on osittain rajoitettu.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan yli 10 hengen ryhmät eivät voi kokoontua. Yksittäiset pienet ryhmät voivat kokoontua, jos 10 henkilön raja ei ylity. Myös tällöin on muistettava turvavälit ja hyvä käsihygienia.

Opetusministeriön ja Opetushallituksen ohjeiden mukaisesti kouluissa ei voida järjestää opetuksen lisäksi muuta toimintaa. Tämä tarkoittaa, että koulujen tiloissa ei ole toistaiseksi mahdollista järjestää iltatoimintaa.

Kiinteistöjen käyttöön saatetaan tarvittaessa tehdä muutoksia lyhyellä varoitusajalla.

Sosiaali- ja terveydenhuolto
Kunnan ikäihmisten asumisyksiköt on toistaiseksi suljettu.
Vierailut ikäihmisten asumisyksiköissä ovat mahdollisia tietyt rajoitukset huomioiden. Vierailut on varattava yksikön henkilökunnan kautta. Henkilöt, joilla on hengitystieinfektion oireita tai jotka ovat muuten vilustuneita, eivät saa vierailla asumisyksiköissä. Vierailijoiden on noudatettava hyvää käsihygieniaa ja käytettävä kasvomaskia vierailun ajan. Valmiusjohtoryhmä suosittelee kuitenkin vahvasti, ettei ikäihmisten asumisyksiköissä vierailla.

Vierailuja akuutti- ja kuntoutusosastolla tulisi välttää toistaiseksi, mutta potilaan lähiomaiset voivat vierailla osastolla. Varaa vierailuaika etukäteen, puh. 040 650 8004.

Terveyskeskus
Huom.! Ota aina puhelimitse yhteyttä hoidon tarpeen arviointiin ennen mahdollista terveyskeskuksessa käymistä. Lääkärin vastaanotolle tulevat henkilöt käyttävät pääsisäänkäyntiä ja odottavat odotustilassa kuten tavallisesti. Jos sinulla on flunssaoireita, pyydämme sinua käyttämään ambulanssioven vasemmalla puolella olevaa ovea.

Hammashoidon potilaat saavat ottaa yhden saattajan mukaan.

Korsnäsin fysioterapeuttien ja työterveyshoitajan vastaanotot jäävät toistaiseksi tauolle. Vastaanotot toimivat pääterveysasemalla: fysioterapian vastaanotto Köpingintiellä ja työterveyshoitajan vastaanotto terveyskeskuksessa.

Seuraamme Vaasan sairaanhoitopiirin suosituksia ja pyydämme kaikkia yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia terveyskeskuksessa ja sen toimipisteissä. Ota oma kasvomaski mukaan!

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita ensin terveyskeskukseen, niin saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta, puh. 06 347 7611.

Aukioloaikojen ulkopuolella: soita keskussairaalan päivystyspoliklinikalle, puh. 06 213 1001.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus noudattaa Vaasan keskussairaalan koronaohjeita, katso linkit.
Vaasan keskussairaalan koronavirus-tiedote ja ohjeet
Ajankohtaista koronaviruksesta (THL)
Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän suositukset liittyen liikunta-, vapaa-aika- ja kulttuuritoimintaan

Koronavirustartuntaa tai sille altistumista epäillessä ei pidä soittaa hätänumeroon 112. Hoito-ohjeita saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 535 535.

Kasvomaskien jakaminen
Maalahden kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille. Kasvomaskeja jaetaan 4 kpl/henkilö, ja niitä voi hakea kunnantalon sosiaaliosastolta. Lisätietoja saa kunnan vaihteesta, katso puhelinnumero jäljempänä.

Hallinto
Kunnantalon ovet on suljettu toistaiseksi.

Monet Maalahden kunnan toimistotyöntekijöistä työskentelevät tällä hetkellä etänä, joten jos sinulla on asiaa kunnantalolle, ota yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse, etunimi.sukunimi@malax.fi. Kehotamme kävijöitä käyttämään kunnantalolla kasvomaskia.

Kunnantalon vaihde, puh. 06 347 7111, ja terveyskeskuksen vaihde, puh. 06 347 7611, ovat auki normaalisti klo 8.00–16.00.

Kunnalle, asiointipisteelle/Kelalle ja Maalahden Vedelle suunnatun postin voi jättää pääsisäänkäynnin vieressä olevaan postilaatikkoon.

___________

Kunnan johto selvittää, mitä jatkotoimenpiteitä tarvitaan. Johto seuraa tilannetta, ja ohjeita päivitetään jatkuvasti.

Toimialat valmistelevat, miten toimintaa voidaan tarvittaessa keskittää tai järjestää uudelleen, ja ilmoittavat siitä erikseen niille, joita se koskee.

Maalahden kunnan johtoryhmä
15.1.2021


Siirry "Ajankohtaista"-sivulle