Banner

Maalahden kunta arrow Kulttuuri ja vapaa-aika arrow Nuoriso
Nuoriso PDF Tulosta Sähköposti

 

Skolan i rörelse!

Fritids- och kulturnämnden leder tillsammans med Korsnäs kommun Skolan i rörelse-projektet.  Skolan i rörelse jobbar med att få skolvardagen mera rörlig och öka elevernas intresse för att röra på sig mera. Vi vill tillsammans med föräldrar, lärare och alla övriga som jobbar med våra barn och ungdomar skapa en mera rörlig skola.

Vårt mål är att skolan ska erbjuda intressanta motionsalternativ förutom skolgymnastiken. Vi vill förbättra våra skolgårdar, hitta på nya saker till rasterna, ordna temadagar, skaffa nya redskap osv. Våra största fiender är dator- och tv-spel, där behöver varje familj själva begränsa skärmtiden. Skärmtiden borde inte vara mera än max. två timmar per dag.

Just nu jobbar vi i högstadiet i Petalax med att skapa ett avslappningsrum med flera olika må bra saker i. I högstadiet ordnas också en gratis eftermiddagsklubb som erbjuder nya sporter varje månad, rörelseraster finns på programmet och niorna har haft en motionstemadag. Alla ungdomar i högstadiet och gymnasiet har möjlighet att komma på gratis cirkelträning i både Korsnäs och Malax.

Våra yngre barn i årskurserna 1-6, har rastlekledare i en del skolor periodvis, är ute på promenad med hela skolan minst en gång i veckan och efter skolan ordnas gratis WAU sporttisklubb för åk 1-2 och Power Club för åk 3-6. Snart är det dags för årskurserna 1-6, dagis och förskolan att ta i bruk årets motionsjulkalender.

Grundläggande rekommendation om skolbarns fysiska aktivitet

Alla 7–18-åringar borde röra på sig mångsidigt och på ett åldersanpassat sätt minst 1–2 timmar dagligen. Ungdomarna borde undvika att sitta över två timmar i ett sträck. Tiden framför tv:n eller vid datorn borde begränsas till högst två timmar per dag. 

Power Club, klubbverksamhet för åk 3-6

Kolla med om denna ungdomsverksamhet under rubriken nykterhet.

Klubbverksamhet för åk 1-2

 

Ungdomar får sommarjobb inom äldrevården

Du jobbar två veckor, fem timmar/dag och erhåller 260 euro i lön. Till   arbetsuppgifterna hör att gå på promenader med de äldre, sysselsätta dem och hjälpa till med småsysslor. Vi önskar att den som söker arbetet är minst 15 år och Malaxbo. Du bör vara öppen, ansvarsfull och ha ett intresse för äldre människor. Om du är intresserad av att i framtiden arbeta inom äldrevården är det en fördel.
Skriv en kortfattad ansökan där du berättar lite om dig själv, hur gammal du är, vad du har för intressen, varför just du skulle passa för jobbet, eventuella arbetserfarenheter, framtidsutsikter och kontaktuppgifter.
Skicka in din ansökan senast den 9 maj 2014 till: Malax kommun/ungdomsrådet, Malmgatan 5, 66100 Malax eller e-post till:  Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.
Har du några frågor kan du kontakta Kristoffer Nykopp, 045 3411 590.

Fritids- och kulturnämnden
samt Ungdomsrådet i Malax


Viimeksi päivitetty ( 17.06.2014 )
 

Tilläggsuppgifter: Malax Kommun, Tfn: (06) 3477 111